Flores para funerales
Blog

Flors per a funerals amb un significat més profund: consells pràctics per guiar la teva elecció

31 May 2024
Share

Les flors per a un funeral són comunes en diferents formats, però... t'has preguntat alguna vegada quin significat tenen? A Àltima t'expliquem per què s'utilitzen certs tipus de flors quan mor una persona estimada i com triar les més adequades.

Història i simbolisme de les flors en els funerals  

La flor en un funeral és un element present en moltes cultures i tradicions. Enviar o col·locar flors per a una persona difunta és part del dol per la seva pèrdua.

Les flors representen respecte pel difunt i s'han utilitzat tradicionalment des de fa segles. Originalment, era una qüestió més pràctica degut al perfum de les flors, però amb el temps van adquirir un significat més profund.

Avui en dia, les flors funeràries s'utilitzen per retre homenatge al nostre ésser estimat, expressar sentiments i emocions i mostrar suport als familiars.

Tanmateix, com veurem, cada flor pot tenir un significat particular, per això és important triar la més adequada en cada cas per no transmetre un missatge equivocat.

Significat de diferents tipus de flors en els arranjaments funeraris 

Quins tipus de flors per a funerals hi ha? Hi ha moltes opcions diferents i sempre s'ha de considerar el significat que pot transmetre cada tipus de flor.

Roses

Les roses són flors molt comunes en els funerals i poden tenir colors i significats diferents:

  • Vermelles: simbolitzen amor i respecte, per la qual cosa són l'opció més adequada si tenies una relació propera amb el difunt (per exemple, la teva parella).
  • Rosades: expressen gratitud i apreciació envers el difunt i la seva família.
  • Blanques: simbolitzen puresa i pau i s'utilitzen principalment en funerals religiosos per expressar condol.

Lliris i Íris

Els lliris i els íris són flors elegants i delicades per a funerals i representen la innocència de l'ànima eterna. A més, aporten esperança en les cerimònies de comiat.

Depenent del seu color, els lliris també poden expressar diferents coses:

  • Blancs: transmeten serenitat i pau i s'utilitzen per honorar el difunt.
  • Rosats o préssec (tons pastís): transmeten calma i consol, per la qual cosa s'utilitzen per expressar condol als familiars.

Crisantems

Un altre tipus de flors molt comunes en funerals són els crisantems. Representen el dol i transmeten el desig de pau eterna. Per això, són ideals per expressar condol als familiars del difunt.

El color també pot tenir diversos significats. Per exemple, el groc pot tenir un significat diferent segons la cultura. Mentre que en algunes simbolitza dol, en altres és signe de vida i alegria. És important conèixer això per no enviar missatges contradictoris a la família.

Orquídies 

Les orquídies són una altra flor molt comuna en funerals. Els diferents colors transmeten emocions diverses:

  • Blanques: simbolitzen bellesa, puresa i serenitat. Transmeten respecte pel difunt i consol als seus familiars.
  • Rosades, morades o grogues (colors vius): representen alegria i celebració de la vida, per la qual cosa s'utilitzen per recordar el difunt amb gratitud i apreciació.

Margarides

Les margarides representen puresa i lleialtat. Són flors senzilles que s'utilitzen habitualment per honorar una persona jove o alegre i també per mostrar suport i consol als familiars.

Clavells

Els rams de flors per a un funeral de clavells són dels més habituals. També s'utilitzen en corones i centres per expressar admiració i apreciació pel difunt.

Gladiols

Els gladiols s'utilitzen per mostrar sinceritat, afecte i respecte pel difunt. S'utilitzen àmpliament en arranjaments funeraris com a corones perquè les seves llargues tiges són molt elegants.

Consells per triar les flors adequades per a un funeral

Considera el significat i simbolisme

La teva elecció de flors funeràries dependrà del que vulguis expressar i ha de representar els sentiments que desitges transmetre. Ara que hem vist el signficat associat a cada tipus de flor, et resultarà més fàcil fer la tria correcta.

Recorda que, si tens dubtes sobre el signficat que pot tenir una flor determinada per a una cultura o tradició concreta, és millor no arriscar-se. Sempre hi haurà altres opcions per ajudar-ne a transmetre el missatge adequat.

Opta per colors adequats  

Com hem vist, els colors també juguen un paper important a l'hora de triar les flors funeràries més adequades. Quin color de flors triar per a un funeral? Dependrà del missatge que vulguis transmetre.

Acompanya les flors amb un missatge  

Quan enviïs flors per a un funeral als familiars d'una persona difunta, triar les paraules adequades per expressar la teva tristesa i oferir suport és tan important com triar les flors adequades. No oblidis acompanyar les teves flors amb un missatge. Aquest ha de ser breu, concís i significatiu. També has d'escriure el teu nom perquè els familiars sàpiguen qui envia les flors.

Quant costa un ram de flors per a un funeral?  

Diversos factors influeixen en el preu de les flors per a un funeral, com el tipus de flors, el tipus de decoració i la mida del ram, per exemple.

A Àltima comptem amb un servei de floristeria molt complet. Quant costa un ram de flors per a un funeral? Pots consultar els nostres preus i triar l'opció que prefereixis.

A més, amb el nostre servei d'enviament de flors, pots mostrar el teu condol per la mort d'un ésser estimat. Contacta'ns!